tirsdag 30. mars 2021

Vondt i magen en uke etter fødsel

Dette var fordi de normalt ganske sterke, rette magemusklene var ute av funksjon. Etter fødsel gror diastasis recti sammen igjen, men det kan ta mange uker. Det betyr i praksis at de rette magemusklene er svært slappe og bidrar til inntrykket av en slapp mage i ukene etter fødsel.


Magen gjør ofte vondt etter fødselen på grunn av endringer i ammende mor. Hvis en kvinne bruker litt fiber og meieriprodukter, bidrar dette til brudd på tarmens motorfunksjon.

Som et resultat stagnerer mat og fremkaller økt gassdannelse og dannelse av fecal steiner, noe som fører til smertefulle opplevelser. Startet etter fødselen med smerter ved bevegelse både på venstre og høyre side. Legen tror jeg er forstoppet?


Avføringsmiddel hjelper ikke. Fysioterapeuten forstår ikke hva det kan være. Det begynte med vondt i en hofte, siden har du fått påvist artrose i knær, har hatt en nakkeprolaps, og etter en infeksjon i februar har du følt deg riktig dårlig med smerter i kroppen, hevelser (ikke i ledd), og du har også fått psoriasis. Du har lav feber, symptomer fra magen og flere andre symptomer.


Er bare innom en snartur innimellom for å lese litt.

Hun forteller videre at riktig stabilitetstrening av bekkenbunnen vil kunne gi kvinner mindre smerter, økt funksjon og bedre helserelatert livskvalitet etter fødselen. I tillegg kan bekkenbunnstrening gi en enklere fødsel og redusere risikoen for urinlekkasje og underlivsprolaps etter fødsel. Hei, noen som har vondt nedentil etter fødsel ? Fødte for dgr siden. Måtte klippe litt og sy 5-sting. Var innom sykehuset og sjekket for dgr siden, og alt så bra ut.


Er det normalt med svie så lenge etterpå? Og er det noe som kan hjelpe? Før i uka gjorde d. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Fikk en fin gutt for uker siden og han ble etter en time med pressrier tatt ut med tang. Alt det er nå mye bedre men jeg kan for.


Går bra nå Tok en del tid før formen kom seg, ble ganske slått ut av infeksjonen og enda mer sykehus. Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse.

Alle har vondt i magen av og til, men mange har magesmerter som fører til bekymringer og redusert livskvalitet. Som regel kommer smertene av at tarmene ikke fungerer optimalt. Tok keisersnitt for dager siden, samt at jeg steriliserte meg samtidig.


Vet at det er ekstra ømt pga operasjonen jeg hadde med steriliseringen også, men lurer på hvor lenge. Det startet i august i fjor. Da fikk jeg vondt i magen etter enkelte målti gjerne når det var større måtid og lenge siden sist jeg hadde spist. Det har utviklet seg til å bli etter hvert målti selv en liten yoghurt. Har hatt veldig vondt i magen i 2-uker.


Jeg har ikke feber. Kan jeg være gravid?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg