mandag 22. mars 2021

Virus halsbetennelse

Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Vår automatiserte metode for desinfeksjon reduserer beviselig risiko for smitte. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier.


Les mer på apotek1.

Akutt halsbetennelse betegnes på fagspråket akutt tonsilitt. Symptomer og tegn på tonsillitt er feber, svulne tonsiller, sår hals, svelgevansker, grøtet stemme og ømme lymfeknuter på siden av halsen. Virus er den hyppigste årsaken, bakterier mer sjeldent. Epstein Barr virus som er årsaken til kyssesyke (mononucleose) kan også gi halsbetennelse.


Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Den går over av seg selv uten noen antibiotisk behandling. Smertestillende midler gjør at du får det bedre, og feberen faller.


Halspastiller lindrer i halsen.

Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Har du halsbetennelse med bakterier eller virus blir halsen sår. Det er en vanlig tilstand som ofte opptrer som del av et annet sykdomsbilde, som for eksempel forkjølelse. Noen virus kan gi svært kraftige halsinfeksjoner.


Kyssesyke er forårsaket av et virus. Hva er halsbetennelse med streptokokker? Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen.


Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Hva hjelper mot halsbetennelse ? Penicilinens effekt på symptomene og varigheten av sykdommen er imidlertid ganske liten, men medisinene reduserer smittefaren. De fleste tilfeller av halsbetennelse er forårsaket av virus. Influensavirus og herpesvirus kan noen ganger, men langt mer sjelden, gi halsinfeksjon. Viruset Epsen-barr, som forårsaker kyssesyken, kan også føre til halsbetennelse.


Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Tilstanden skyldest oftest virus , men kan også skyldes bakterier (streptokokker). Typiske symptomer er halssmerter, feber, hovne lymfeknuter på halsen og hodepine.

Bakteriell halsbetennelse krever antibiotikabehandling, mens halsbetennelse som forårsakes av virus kun trenger. Jeg har hatt virus halsbetennelse i litt over en uke. Jeg besøkte legen idag men fikk kun sterke tabletter mot smertene. Jeg føler det ikke går over med det første. Håper noen kjerringråd kan hjelpe.


Ole K skrev: Jeg plages ofte med halsbetennelse , men det er alltid kø hos legen, så jeg lider ofte alene i stillhet. En viral halsinfeksjon er en sykdom forårsaket av et virus , en liten sykdomsfremkallende middel, som invaderer hals celler. Når halsen blir infisert av et virus , kan vevet bli hovne og kløende, forårsaker smerte og annet ubehag. Inkubasjonstiden er to til fire dager. Den vansligste årsaken til sår hals er virusinfeksjoner.


Vondt i halsen er en vanlig tilstand som ofte opptrer som del av et annet sykdomsbilde, som for eksempel forkjølelse. Vanlege symptom er sår hals og feber. Når det skuldast bakteriar frå gruppe A-streptokokkar blir det vanlegvis kalla streptokokkhalsinfeksjon. Halsinfeksjon skyldes virus eller bakterier som gir irritasjon i halsen.


Et spesielt virus gir kyssesyke - også kalt mononukleose. Noen mennesker har halsinfeksjoner meget ofte. Hvis man har behov for penicillinbehandling mot halsinfeksjon mer enn 6-ganger i året, bør man få fjernet mandlene. Dersom du røyker, bør du også unngå å røyke mens du har halsbetennelse.


Velg da for eksempel nikotintyggegummi hvis du må ha nikotin, sier hun. Sår hals som skyldes virus skal ikke behandles med antibiotika, men hvordan vet du egentlig at det er en virusinfeksjon du har?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg