torsdag 4. mars 2021

Vaksinering av barn

Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge. Barn med mangelfull vaksinasjon i Norge. Bedret barnevaksinasjon og beredskap mot sesong og pandemisk influensa: betydning av cellulær immunitet. Bruk av norske registerdata for å løse sentrale problemstillinger i kikhoste epidemiologi. Pneumokokker blant barn i Norge.


Den første vaksinen i barnevaksinasjonsprogrammet gis ved seks ukers alder og den siste vaksinen på 10.

Dersom barn av ulike grunner ikke har fått en eller flere av programvaksinene til ordinær ti har de rett på et gratis tilbud med vaksinene som inngår i barnevaksinasjonsprogrammet opp til alder år. Det nasjonale vaksinasjonsprogrammet er utviklet for å beskytte barn mot infeksjonssykdommer i Norge, men på reiser kan man ofte utsettes for helt andre sykdommer. I denne veiledningen finner du informasjon om hvordan du beskytter barn på reise. Snakk med lege eller vaksinatør for å få hjelp til å beskytte barna dine.


Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer. Les mer om vaksiner for både barn og voksne, bivirkninger og vaksinetjenesten. Dette kan mest korrekt betegnes som forebyggende eller profylaktisk vaksinasjon. Alle barn som bor i Norge tilbys vaksiner og vaksinasjon mot flere smittsomme sykdommer.


Gjennom vaksinasjon ønsker helsemyndighetene å gi barn livsvarig immunitet mot alvorlige sykdommer.

Barnevaksinasjonsprogrammet er et viktig virkemiddel i kampen for å utrydde smittsomme sykdommer. Her kan du lese om programmet for vaksinering av barn i Norge. Mange foreldre tenker mye på de bivirkningene deres barn kan få av forskjellige vaksiner, og lurer dermed på om de i det hele tatt skal la sine barn vaksineres. Hensikten med vaksinasjon er å fremkalle en immunrespons som gjør at kroppen produserer antistoffer. Som regel benyttes enten døde eller svekkede mikroorganismer som ikke har potensial til å utløse sykdom.


For alle reiser bør du ha oppdaterte grunnvaksinasjoner i henhold til anbefalinger fra norske myndigheter. Dette inkluderer vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for alle hvert 10. Noen barn vil tåle meslinger, men mange vil ikke. Dine barn utgjør en potensiell smittefare for andre barn rundt dem.


Ett sykt barn kan raskt smitte andre. Uvaksinerte blir første offer. Når det kommer til obligatorisk vaksinering av barnehageansatte, er han ikke like negativ, men vil likevel ikke støtte forslaget. Jeg har selv jobbet med barn i denne gruppa,. På Mine vaksiner kan du se vaksinasjonsstatus for deg selv og dine barn under år.


Hvor mye du må betale er avhengig av hvor du skal reise, hvilke vaksiner du skal ta og hvor du tar vaksinen. Prisliste finner du på helsestasjonenes eller smittevernkontorets egne sider. Men noen foreldre vil, til tross for helsemyndighetenes oppfordringer,.


Men det er nå stadig utbrudd i Europa og barn dør.

Dette er en så alvorlig sykdom at jeg mener vi på nytt bør diskutere om dette skal være obligatorisk, sier Steen til Aftenposten. TIV kan gis fra alder måneder. Barn i alderen 6–måneder skal ha halv dose vaksine. Ved førstegangs vaksinasjon hos barn under år skal det gis doser med ukers intervall. Frps landsmøte skal ta stilling til et forslag om obligatorisk vaksinering mot meslinger og at skoler må kunne stille vaksinekrav.


Rotavirus gir omgangssyke med feber, diaré og oppkast. Særlig små barn kan bli alvorlig syke på grunn av væskemangel. Etter innføring av rotavirusvaksine har det vært en betydelig nedgang i antall tilfeller av sykdommen hos barn under fem år.


Fredag fikk foreldre til elever på Lillås skole varsel via SMS. Flere elever ved skolen er smittet av kikhoste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg