torsdag 25. mars 2021

Virkning av alkohol

Les mer om hvordan alkohol og rusmidler påvirker kroppen her. Drikkes alkohol på full mage eller i forbindelse med et målti vil det gå langsommere og kunne strekke seg over flere timer. I løpet av den tiden alkoholen befinner seg i fordøyelsessystemet (mage og tarm) før den går over i blodet, gir den ingen virkning på resten av kroppen.


Hva slags virkning du får av rusen, vil avhenge av alkoholkonsentrasjonen i hjernen. For gravide finnes det ingen sikre nedre grenser for alkoholbruk, selv små mengder alkohol kan skade fosteret.

Mengden alkohol i blodet blir målt i promille, og en promille betyr ett gram ren alkohol pr liter blod. Konsentrasjonen av alkohol i blodet (promille) øker raskt, spesielt hvis du ikke har spist på en stund og magesekken er tom. Les også: Drikkevett – last ned app. Imidlertid har nyere forskning vist at alkoholens virkning ved blod-alkoholkonsentrasjoner opp mot – og som gir et vidt spektrum av ruseffekter, i liten grad affiserer cellemembraner.


Den viktigste virkning utøver alkohol på hjernen. En rekke forskjellige reseptorsystemer og funksjoner knyttet til disse endres i nærvær av alkohol. Summen av disse virkningene gir seg til kjenne som alkoholrus som blir kraftigere jo høyere alkoholkonsentrasjonen i blodet og hjernen er.

Kombinasjonsbehandling bør derfor bare gis til pasienter uten andre behandlingsalternativer. Kombinasjon med opioider: Kan gi dyp sedasjon, respirasjonsdepresjon, koma og død. Når leveren ikke har det bra, begynner den å lage fett. Når en person har drukket mye alkohol i flere år, får han fettlever. Hvis han fortsetter å drikke etter å ha fått fettlever, blir det arrvev i leveren.


Leveren fylles med fettvev. Virkningen alkohol har på kroppen og hjernen er forskjellig fra person til person, og varierer selvsagt ut i fra hvor høy promille man har. Virkningen er dessuten uberegnelig, en gang man drikker kan man hygge seg og danse, mens man neste gang blir aggresiv og havner i slåsskamp. Ved bruk av enkelte legemidler er det svært viktig å unngå alkohol. Hos gravide kvinner fører det i tillegg til føtalt alkoholsyndrom.


Den langsiktige effekten av alkohol varierer fra mulige helsemessige. Alkoholens virkning. Jeg forkynner ikke, men det er sannheten vi alle egentlig kjenner.


Sobril kan forsterke effekten av opioider, alkohol og legemidler som virker på det sentrale nervesystemet (for eksempel beroligende midler, sovemidler, midler mot psykoser, anestesimidler og enkelte allergimedisiner). Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer.

Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller. Når det gjelder fysiske faktorer er det viktig å huske på at du kan bidra til å redusere erektil dysfunksjon gjennom livsstilsendringer. Det kan være lurt å vurdere om du burde gå ned i vekt, slutte å røyke eller redusere inntaket av alkohol i et forsøk på å forbedre erektil funksjon. Impotens er en komplisert tilstand. Men i små mengder kan det faktisk være sunt.


Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå! Lystfølelsen som fremkalles, skyldes vesentlig alkoholens narkotiske (bedøvende) effekt på hjernen. I moderate doser fremkaller alkohol en følelse av velbefinnende, hemninger minsker og kontakten med andre personer lettes. Inntak av større mengder gir derimot rusvirkninger, fulgt av økt risiko for uhell, skader og ulykker.


Tilstander hvor man bør være tilbakeholden med avrusning fra opioider. En person som drikker for mye alkohol på en kveld kan knapt holde koordinasjonen under kontroll. På grunn av dette risikerer en full person å falle eller havne i en alvorlig ulykke.


Det bør også bemerkes at alkohol påvirker hemninger, eller deres evne til selvkontroll. Drikker du for mye alkohol ved siden av kan du få blodtrykksfall, i stedet for å bli kvikk vil man da bli veldig slapp. Sterke smertestillende, sovemedsiner og beroligende medisiner vil også få en forsterket virkning av alkohol slik at man lettere kan få en overdose. Derfor vil nok de fleste fagfolk si at det beste er å unngå alkohol når en står på Ritalin.


På den annen side vil et flertall på hans alder prøve seg med alkohol. Likevel er det antageligvis din sinnsstemning og situasjonen som har aller mest å si for hvordan du føler deg, og et glass kald brus ville trolig gitt samme virkning. Dette har man sett i forsøk der man har latt folk drikke vann, som de trodde inneholdt alkohol. Etanol er den mest kjente av alkoholene.


Virker generelt dempende, spesielt på hemninger. Langvarig bruk kan føre til økt angst og depresjon. Både rusforgiftning og abstinensreaksjoner kan føre til akutt psykose. Derimot konkluderte Berglund og medarbeidere i en noe mer detaljert analyse at gunstig virkning ble oppnådd så sant disulfiram ble gitt under supervisjon.


Effekten har først og fremst gitt seg til kjenne som færre drikkedager etter at pasientene hadde sprukket og opplevd alkohol -disulfiram-reaksjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg