mandag 15. mars 2021

Vond hals lenge

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Kjapt og lekende lett å booke med.


Bestill nå og betal ved utsjekking.

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Andre årsaker til sår og vond hals. Ifølge Norsk legevaktshåndbok kan en rekke sykdommer være årsaken til sår og vond hals : Kyssesyke, kalles på fagspråket mononukleose. Symptomer kan være slapphet, feber og hodepine, sender halssmerter.


Starter ofte med feber, sår hals og svelgesmerter. Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika. Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege.

Har gått med litt sår hals i snart mnd. Kan vera heilt fin i opptil ei veke, men så kjem det tilbake. Har ikkje feber, hovne mandler eller ømme lymfeknuter på halsen. Halsen ser litt rød ut i perioder. Et par ganger til dagen begynner eg å nyse og blir tett i nesen.


Fastlegen trodde kreft bare var vond hals. Pasienten kom til fastlegen og klaget over vond hals , og fikk penicillin. Da pasienten skiftet lege, ble det umiddelbart oppdaget kreft.


Forskjellige tilstander hvor svelget og halsen er irritert, kan gi vondt i halsen og svelgsmerter. Når virus eller bakterier irriterer slimhinnene i halsen og svelget blir man rød og får vondt i halsen og sår hals. Vond hals - kjerringråd. Slimhinnene hovner opp, og det kan bli veldig vondt å svelge.


Ved vond og sår hals er det viktig at du holder deg god og varm, og at du sørger for å få i deg nok drikke. Røyking kan forverre plagene, så det er gunstig å trappe ned eller slutte å røyke hvis man er mye plaget. Barn kan i tillegg oppleve magesmerter og oppkast.


Sår hals er en svært vanlig plage og noe de fleste opplever en eller flere ganger i løpet av livet.

Som oftest er sår hals ledd i en halsbetennelse, oftest på grunn av virus, av og til på grunn av bakterier. I sjeldne tilfeller er sår hals uttrykk for en alvorlig lidelse. Som regel har man da også andre symptomer i tillegg.


Vi har samlet våre beste råd for lindring av vond hals. Bruk trikset med å gurgle salt til hvert måltid. Jeg hadde en sykt sår hals , men så prøvde jeg. Alternativ skrev: Spis en skje sitronsaft eller sitronkonsentrat i det du blir syk. Det dreper bakterier og kan kurere vond hals ved små forkjølelser.


Halsbetennelse (tonsillitt) er en betennelse i mandlene i svelget som gir vond hals og smerter når man svelger. Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Halsbetennelse går normalt over av seg selv i løpet av en uke, men det kan være nødvendig med antibiotika for å bli frisk dersom bakterier er grunnen til. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn, men alle kan få en halsbetennelse.


Karakteristisk for sykdommen er en vond , sår hals og smerter når man svelger. Hvordan man kan hjelpe vond hals , snue og hoste med doTERRA s eteriske oljer. Sr hals trenger ofte ingen antibiotika Ofte er det en kraftig forkjlelse som gjr at man fr vondt i halsen, legger han til. I de fleste tilfeller skyldes det virusinfeksjon og. Flere skriver at produktet varer lenge (noe de mener veier opp for).


Han har vært hos øre-nese- hals lege som fant ut at han hadde et hull i neseskilleveggen pga langvarige betennelser (han gikk så lenge med betennelser pga legene ikke “trodde” han at han hadde vondt ). Sår hals og halsbetennelse pleier ikke å vare mer enn til dager, så hvis har halsvondt lengre enn dette er den en tommelfingerregel å sjekke tilstanden nærmere. Har du sår hals , pustevansker, dårlig allmenntilstan kraftige halssmerter eller symptomer som har vart i mer enn en uke, bør du oppsøke lege. Jeg har i lengre tid fått veldig vondt i hals og svelg når jeg blir sliten eller trøtt.


Jeg har lenge tenkt at det bare er en påbegynnende forkjølelse som aldri kommer men i det siste har det blitt verre. Jeg dro til legen etter at halsen hadde vært vond veldig lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg