onsdag 17. mars 2021

Vegetarianer fisk

Noen spiser fisk , mens andre ikke. Men hvis man spiser fisk , er man da vegetarianer. Jeg har nå prøvd noen dager uten kjøtt, og synes det fungerer kjempe godt. Spiste i dag burger uten karbonade med bare salat, og det va utrolig godt.


Hei, og gratulerer med et godt matvalg!

Nei, vegetarianere spiser ikke fisk. Vegetarer spiser ikke fisk , og mennesker som derimot spiser fisk , men ikke annet kjøtt kalles for pesco-vegetar. De aller fleste vet hva en vegetarianer er, men begrepet kan bli litt diffust når det er så mange forskjellige vegetarianere ute og går. Her er en kort og enkel oversikt over hvem som spiser hva. Pescetarianere spiser ikke kjøtt, men fisk.


Mange vegetarianere spiser dyreprodukter som ikke krever dyrenes liv, som for eksempel en del melkeprodukter, egg og honning. Juleribba og nyttårskalkunen er for lengst fortært, og kanskje har du lyst til å starte året litt lettere – eller muligens vurderer du å kutte ut kjøtt og fisk helt og bli vegetarianer.

Les også: Har du vegetarianer -gener, eller må du spise kjøtt? Vegetarkost deles vanligvis i tre hovedtyper, men overgangen kan være glidende, og det er stadig flere som blir fleksitarianere, altså som spiser kjøtt, meieriprodukter og fisk av og til, for eksempel når de får servert dette hos venner. Men vegetarianere spiser vel fisk og kylling? Nei - verken fisk , fugl eller sjømat er vegetarisk.


Men man er vel vegetarianer dersom man bare spiser kjøtt eller fisk en gang iblant? Nei, definisjonen av vegetarisme både i ordbøker, oppslagsverk og i vegetar-miljøet er entydig på dette området. Kaller man seg da pescetarianer?


Så fant til slutt ut, at jeg må spise fisk iblant. For jeg trenger jo protein. Og kosten ble ganske kjedelig og. Som lakto-ovo- vegetarianer har du gode proteinkilder i kosten gjennom egg og melk.


Når alle animalske proteinkilder fjernes bør disse imidlertid erstattes med andre matvarer som gir protein av høy biologisk verdi. Slike finner du i bønner, linser, kikerter og andre belgfrukter. Näringsämnen som vegetarianer med en inkomplett kostplanering riskerar att få brist på är protein, järn, zink, kalcium, D-vitamin, vitamin boch omega 3. Stor guide til protein. Blir jeg dårlig av å spise kylling og fisk etter to år som vegetarianer ?

Jeg er vegetarianer og skulle gjerne visst hva jeg bør spise og hva jeg ikke bør spise f. Har lyst til å bli lakto-ovo vegetarianer , kan jeg da spise vanlig gulost? Hva er en vegetarianer ? I motsetning til veganere, kan vegetarianere spise matvarer som ikke baserer seg på å drepe dyr, slik som egg, honning og meieriprodukter. Ulike former for vegetarisk kosthold: Veganer.


Definisjonen av ” vegetarianer ” har ikke forandret seg. Det har alltid betydd og betyr fortsatt ”en person som ikke spiser kjøtt, fisk eller fugl, og som eventuelt spiser eller ikke spiser meieriprodukter eller egg”. Ordet ” vegetarianer ” har alltid kun beskrevet hva en person spiser. Dette gjelder uansett om dyrene er drept ute i naturen eller avlet opp som mat for mennesker.


For en ren vegetarianer går alle levende dyr i denne kategorien, også både fisk , fugl og skalldyr. En vegetarianer spiser som kjent ingen produkter som kommer fra døde dyr. Er du vegetarianer , spiser du verken kjøtt, fisk eller fjærkre - men helt så firkantet er det ikke, for vegetarismen forgreiner seg ut i flere ulike kostholdsformer.


Med tiden har det kommet uttrykk og titler som presiserer hva grøntspiserne supplerer plantekosten med. Les om de forskjellige typene lenger ned i artikkelen. Et konsept som kjøttfri mandag har bidratt til at stadig flere av oss velger bort kjøtt – samt fisk , melk og egg – innimellom eller så ofte som mulig. Semi- vegetarianer er et begrep som brukes om det samme, men nå spørs det om ikke fleksitarianer overtar. For å sette sammen et sunt kosthold som vegetarianer , bør du ta utgangspunkt i de samme rådene som gjelder for de som spiser kjøtt og fisk.


Vær oppmerksom på saltinnhold i produkter du spiser ofte. Mens en veganer kun spiser mat fra planter, finnes det ulike typer vegetarisk kosthold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg