tirsdag 16. mars 2021

Varighet influensa

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk teknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet , diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa.


To ulike typer influensa , A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker. Hva er årsaken til influensasykdom? Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Hosten kan vedvare etter at den akutte sykdomsperioden er over, opplyser Folkehelseinstituttet på sine sider.


De fleste vet kanskje at influensa er svært smittsomt, men ikke at du faktisk kan være smittsom før du selv vet at du. Dette viruset har noen spesielle egenskaper. En av disse evnen til å forandre seg raskt.


Disse raske forandringene gir immunsystemet vårt et problem. Når vi blir smittet av andre virus, for eksempel vannkoppe-virus, vil immuncellene våre lære seg at disse er farlige. Gravide, eldre og kronisk syke er mer utsatt for alvorlig sykdom.


Så et par uker og vel så det er nok vanlig varighet - tidvis lenger før en er alldeles restituert. Den skyldes virus som er litt forskjellige fra influensaviruset året før, man er derfor ikke fullt immun mot neste års influensa. Sesonginfluensa kommer hver vinter. De inndeles i influensa type A med undergrupper og influensa type B. Alvorlig sykdom forekommer sjelden utenom risikogruppene.


Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Ved typisk influensa kommer symptomene brått, med feber, muskelsmerter, hodepine, påvirket allmenntilstand og tørrhoste, sier hun. For de aller fleste av oss vil influensa være ubehagelig, men ikke farlig, og infeksjonen går over av seg selv.


Symptomene på influensa kommer gjerne brått i motsetning til forkjølelse, er kraftigere og. For den voksne delen av befolkningen er dette den hissigste virale luftveisinfeksjonen, mens barn ofte blir mildere angrepet. Hvor mange ganger kan man få influensa i løpet av livet? Det avhenger av hvor mange ulike influensavirus som har utviklet seg og hvor mange typer man ikke er beskyttet mot som sirkulerer i befolkningen. Egentlig er det ingen øvre grense.


Lenke: Flere spørsmål? Vaksinen gir beskyttelse mot tre influensavirus, også influensa A(H1N1). En bølge med influensa skyller over landet, og vi opplever mannefall på jobb og skole.


Det er ikke gøy med influensa. Det verker i kroppen, feberen herjer, du hoster, nyser og har sår hals. For noen kan sykdommen også være direkte farlig. Det gjelder særlig eldre, barn og andre med dårlig immunforsvar eller problemer med luftveier og.


Forkjølelse er litt verre å svare på, fordi mange forskjellige virus (som rhinovirus, RS-virus, adenovirus). I tillegg føler man seg gjerne mer slapp og utmattet av en influensa. Har du influensa er du dessuten smittebærer - og jo sterkere symptomer du har, jo mer virus har du og dess flere kan du smitte, sier Riise Bergsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg