onsdag 6. januar 2021

Varierende sykluslengde

Første dag du ser menstruasjonsblødning kalles dag én i syklusen. Jeg har hatt stabil sykluslengde på dager snart måneder etter p-pilleslutt, med unntak av den siste som var på dager. Men jeg var under en stressende situasjon i tillegg til en dårlig forkjølelse, så dette kan være årsaken til forsinkelsen. Det vanlige er at lutealfasen (tid mellom el og tr) er ganske uendret fra syklus til syklus, men den trenger ikke være dager. Ulik sykluslengde skyldes vanligvis varierende antall dager mellom tr og el.


I denne fasen begynner eggene i eggstokken (eller begge om du har dobbel eggløsning) å vokse. Da kan du imidlertid gå glipp av LH-økningen fordi du har begynt å teste for sent, eller måtte teste i en lengre periode. Jeg hadde sykluser uten eggløsning, og noen med. Ble ikke gravid på egen hån varierende sykluslengde , varierende grad av symptomer rundt el og menstruasjon.


Uregelmessig menssyklus kan ha mange forskjellige grunner, og noen av disse underliggende årsakene kan gjøre det vanskeligere å bli gravid. Ikke minst er det komplisert å finne eggløsningen når man har uregelmessig syklus, men heldigvis fins det hjelp å få. Hvis jeg slutter på p-piller, som jo gjør at jeg har en syklus på dager, skal jeg da telle dager fra FøRSTE dagen i menstruasjon, til neste første. Sykluslengde på pergo #128578; – PCOS – Forum – Klikk. Det vanlige for diagnosen typisk eller atypisk atrieflutter, er tilstedeværelse av atrieflutterbølger i EKG, spesielt sagtakkliknende atriekomplekser i standardavledninger II, III og aVF.


Flutterbølger viser seg som atriekomplekser med konstant morfologi, polaritet og sykluslengde innenfor et visst frekvensområde som tidligere nevnt. Andre tilskudd som soya og black cohosh har altså varierende effekt. Noe av grunnen til at noen har ment at soya hjelper, er at asiatiske kvinner, som får i seg mye soya, melder om få plager under overgangsaldere, sier Enger. Naturlig familieplanlegging er en annen type fruktbarhet bevissthet prevensjon.


Men justerer det for varierende sykluslengde ved å la en kvinne å finne hennes nøyaktige eggløsning dato ved å kartlegge morgen basal kroppstemperatur sammen med cervical mucus konsistens. HAr hatt høy temt den siste uka, men på torsdag droppa den fra 3til 3og opp igjen til 3på fredag, 3lørdag. På søndag og i dag 38. Bruker å ligge på rundt 33-35.


Men etter el så har den bare den ene dagen vært under 35. Kan jeg være gravid? Men det er ikke alltid like lett å finne frem til dette magiske tidspunktet. Ved å være oppmerksom på, og tegne inn på et skjema, ulike fysiske og følelsesmessige endringer i løpet av noen sykluser, kan man oppnå større forståelse av ens egen syklus.


Det er rundt eggløsning man kan bli gravid. Dag menstruasjonssyklusen er dager. Hos City Clinic i Drammen møter du profesjonelle kosmetiske sykepleiere som ikke overdriver.


Hvordan velger du riktig kosmetisk behandler? Er du plaget med løse, hengende bryst, kan brystløft være aktuelt. Følgen er som regel sterkt varierende sykluslengder, gjerne kombinert med andre symptomer som økt hårvekst, overvekt, insulinresistens, høyt blodtrykk med mer. Eggløsninger forekommer som regel i de fleste sykler, og PCOS er i seg selv ikke noe hinder til å bli gravid.


I senere studier omkring forlenget sykluslengde ( varierende fra til 3dager) har man derfor konsentrert seg om monofasiske p-piller. For mange kvinner som bruker p-piller, er færre menstruasjonsrelaterte plager en ønsket sekundæreffekt. En del har likevel fremdeles plager i det tablettfrie intervallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg