fredag 29. januar 2021

Vegetar lasagne

Så hyggelig å høre at retten falt i smak! Og så er det skikkelig godt! For at retten skal mette godt, bruker jeg ofte bønner eller linser sammen med grønnsakene.


Vegetarlasagne er enkel og smakfull mat, som passer like godt både til hverdag som til fest. Dagens kjøttfri middagsrett er en variant av vegetarlasagne. Min oppskrift idag består av smakfull tomatsaus med ulike grønnsaker, men det er og vanlig å bruke kikerter, bønner eller linser som proteinkilde framfor kjøtt.

I denne vegetarlasagnen lager vi først en vegetar -bolognese og så bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne full av næring som i tillegg er glutenfri og laktosefri. Hvis det er ok med laktose, så kan du gjerne ha litt revet ost på toppen av lasagnen før den stekes i ovnen. Det er langt fra alt av vegetarmat som er etterligning av kjøttmat.


Det må du være ganske bra uvitende om vegetarmat for å hevde. Videre er det ganske mye lettere å få min venn Petter, som er maler og vant med burger og pølse fra bensinstasjon, til å like vegetaralternativ når det finnes kjøttsubsitutt. Deilig middag uten kjøtt.


Tidsforbruk Over min. Her har du den altså – en vegetarlasagne to die for.

Vi må jo for all del ikke glemme osten her…. I motsetning til ‘vanlig’ lasgane oppleves denne som lettere. Fres løk og hvitløk, gulrot og squash blankt i litt smør i en gryte på middels varme, ca. Lag tomatsaus først.


Tilsett tomatpuré, og fres minutter til. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Her en vegetar versjon med purre, gulrot og selleri som lager god smak.


Steketid er varierende, vi trengte nesten min. Kine Kronkvist i kategorien middag og ble sist oppdatert 29. Oppskrift på Lettvint vegetarlasagne ble publisert 25. Dette er en lasagne med opprinnelse i Italia med blant annet brokkoli, champignon, løk, mais, paprika, rødløk, sopp, tomat som ingredienser.


La grønnsakene spille hovedrollen denne gangen og jeg lover deg at dette blir både veldig godt og like mettende som en vanlig lasagne med kjøtt. En god blandet salat hører til og du kan selvsagt bruke de grønnsakene du liker så lenge de tåler steking. Det var på tide med en digg vegetarlasagne igjen. Det er lite som slår en rykende varm lasagne rett fra ovnen.


Vi er jo fem i familien, med tre små- og denne formen begynner å bli litt knapp nå- så neste gang dobler jeg oppskriften- det er jo uansett ikke noe problem å ha litt til overs- det er bare å spise som lunsj dagen etter – eller fryse ned. Så lik kjøttversjonen at det er litt skommelt. Denne oppskriften er basert på den “vanlige” varianten, og inneholder verken bønner, linser eller store mengder grønnsaker.


Lasagne med grønnsaker er kjempegodt.

Dette er vegetarlasagnen du serverer dine kjøttelskende venner hvis du skal vise dem at veganmat kan være veldig likt det de spiser, bare bedre, sunnere og snillere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg