fredag 22. januar 2021

Vann i lungene symptomer

Betegnelsen lungeødem brukes vanligvis når graden av lungestuvning er svært uttalt og gir pasienten alvorlige pusteproblemer. Lungeødem, eller vann i lungene , er svært alvorlig, og trenger umiddelbar behandling av lege. Nyoppstått eller økende tung pust er et vanlig symptom. Lungene dine inneholder millioner av små, elastiske lungeblærer som kalles alveoler.


Vann i lungene symptomer

Ved hver pust du tar, overføres oksygen fra alveolene til blodet og motsatt vei skilles karbondioksy et avfallsstoff fra forbrenningen, ut fra blodet og over i utåndingsluften. Normalt foregår denne utvekslingen av oksygen og karbondioksyd uten problemer. Senere i forløpet blir symptomene verre med vann i lungene eller i kroppen. Hjertesvikt kan også komme plutselig med voldsomme symptomer , f. Vann i lungene er en felles beskrivelse for tilstanden til lungeødem og har tilstedeværelsen av vann i luftkamrene og passasjer i lungene.


Sykdommer som lungebetennelse og lungeinfeksjoner kan være ansvarlig for denne tilstanden, og noen av symptomene kan inkludere kortpustethet, svakhet, tretthet, uopphørlig hoste og tungpustethet. Væske i lungesekken, kjent som pleuravæske på det medisinske fagspråket, kalles det når det har lagt seg mer væske i det såkalte pleurarommet mellom lungene og brystveggen enn normalt. Noen symptomer på lungebetennelse hos hunder er rask pust, en sprudlende hoste som høres ut som lungene har væske i dem, og slim fra nesen. Andre symptomer kan være mindre åpenbare, for eksempel å drive en feber, blir trykket ne og som har en rask puls. Da vil nemlig høyre hjertehalvdel klare å pumpe blod til lungene , mens venstre halvdel ikke klarer å pumpe nok blod ut i systemet igjen, og blodtrykket øker i lungene.


Vann i lungene symptomer

Trykket presser deretter vann fra blodet over i lungene. Hvis vannet samler seg i bukhulen, er årsaken oftest leversykdom. Samler vannet seg i lungene eller lungehinnen, er årsaken oftest hjerte- eller lungesykdom. Ved alvorlig hjertesvikt kan væske lekke inn i lungene og gi såkalt lungeødem. Dette kan få deg til å hoste opp rosa, skummende slim, og man skal da ringe 1for akutt hjelp.


Væsken forstyrrer den normale lungefunksjonen og komprimerer lungen. Pleuravæske (pleuraeffusjon) er en ansamling av væske i lungesekken. Mindre enn cirka ½ liter gir som regel få eller ingen symptomer. Tapping av pleuravæske gjøres diagnostisk ved å ta prøver av væsken i tilfeller der det har oppstått.


Smertene og symptomene vil variere avhengig av selve årsaken og diagnosen – men det er visse variasjoner assosiert med de ulike diagnosene som hjelper oss med å skille mellom de ulike årsakene. Symptomer ved vondt i lungene. Behandlingen avhenger av hva som er årsaken til pleuravæsken. Hva er pleuravæske? Lungene er dekket av en to-laget lungesekk, lungehinnene eller pleura.


Den indre lungehinnen (viscerale pleura) er festet til lungevevet, mens den ytre lungehinnen (parietale pleura) er festet til innsiden av brystveggen. Mellom de to hinnene er det et tynt væskelag, og overflatespenningen fra denne væsken bidrar til å holde de to hinnene sammen. Resultatet blir at lungene følger. Vil du sitere denne artikkelen? Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: Skjønsberg, Ole Henning.


I Store medisinske leksikon. Hvis den sitter langt ute i lungen , kan den vokse lenge før den gir noen symptomer , og oppdages derfor ofte seint i forløpet. Hvordan stiller legen diagnosen? Legen får mistanke om lungekreft ut fra sykehistorien, dvs det som pasienten forteller legen om symptomer.


På bakgrunn av dette, vil legen rekvirere røntgenundersøkelse av lungene. Hovedsymptomet på mye pleuravæske er kortpustethet. Du kan også føle ubehag i brystet og ha hoste.


Dersom lyden av pusten er fraværende, kan det tyde på at du har pleuravæske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg