mandag 25. januar 2021

Symptomer på pollenallergi

I overkant av prosent av befolkningen har pollenallergi , men graden av symptomer er svært individuell. Personer i alderen 5-år er mest utsatt for å få det. Det er vanskelig å sette fingeren på en spesielt utsatt aldersgruppe, annet enn kanskje studenter, som gjerne har eksamener midt i den verste spredningstiden.


Symptomer på pollenallergi

Det er svært viktig å få stilt riktig og tidlig diagnose, fordi en ubehandlet pollenallergi kan utvikle seg til astma. Ved pollenallergi renner ofte nesen, den klør, tetner til og man nyser. Symptomer på pollenallergi. De fleste nyser mye og har rennende, kløende og røde øyne.


Dette er en plagsom tilstan men det finnes behandling. Iblant medfører pollenallergi såkalt kryssallergi. Det innebærer at kroppen ikke registrerer forskjell på et pollen og noe som inneholder lignende stoffer. Hvilke symptomer er det vi bør se etter om vi har mistanke om at barnet eller babyen har pollenallergi ? For å slippe ubehag og kunne leve så normalt som mulig, er det derfor viktig å finne ut av hva som forårsaker dine symptomer.


En allergi er en overreaksjon fra kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig. Ved symptomer på pollenallergi. Legemidler som demper allergisymptomer kan kjøpes reseptfritt på apoteket for kortvarig behandling. Ved langvarig behandling kan du ha krav på refusjon på blå resept.


Dersom du er gravide eller ammer, og har behov for legemidler mot pollenallergi lengre enn måned. Vanlige symptomer på pollenallergi er nysing og rennende nese, andre symptomer er kløe i øyne, ører og tett nese. Les mer om symptomer , og hvordan du kan lindre pollenallergi ! Mange vokser av seg allergien etter 30-årsalderen.


Anlegg for astma, atopisk eksem og høysnue ( pollenallergi ) er nært knyttet til hverandre. Pollen fra vindbestøvede planter. Dine symptomer afhænger meget af, hvor mange pollen der er i luften.


Begynn med forebyggende behandling når det varsles pollen i din landsdel, eller når du merker milde symptomer. Da unngår du alvorlige plager og får bedre effekt av legemidlene. I perioder med store pollenutslipp kan det være fornuftig å holde seg innendørs på dagtid. Kari Lise Jacobsen Eidjar, fastlege og daglig leder hos Legevakt Vest, forteller at det er store individuelle forskjeller hvorvidt gjelder symptomer på pollenallergi.


Symptomer på pollenallergi

Rennende nese er et stort problem for mange, og noen plages også veldig av røde, kløende og rennende øyne. På fagspråket kalles pollenallergi for sesongallergisk rhinitt, på folkemunne høysnue. Typiske symptomer er rennede nese og øyne som både renner og klør. Hvis du har pollenallergi kan du oppleve ubehag når du spiser enkelte matsorter. Det kalles kryssreaksjoner og oppstår fordi de allergifremkallende stoffene i pollen ligner på proteinene i maten.


Kryssreaksjoner får sjelden alvorlige konsekvenser, selv om det kan være plagsomt. I tillegg kan det også forårsake. Legemidler mot pollenallergi. Allergi gir ofte plager fra øyne og nese.


Du får kjøpt antihistaminer reseptfritt på apoteket, men større pakninger forskrives av lege. Eksempler på nyere antihistaminer er cetirizin, loratadin, feksofenadin, desloratadin og ebastin. Du sover måske dårligt med det resultat, at du føler dig træt og uoplagt i løbet af dagen. At man kan blive træt pga. Blir du inte hjälpt av din nuvarande allergimedicin är det viktigt att du söker vård för att göra en allergiutredning.


Har du symptom ska du ta dem på allvar. Oavsett om du har lindrig, måttlig eller svår pollenallergi så finns det hjälp att få. Du ska orka med skolan eller jobbet och kunna njuta av våren och sommaren.


Symptomer på pollenallergi

Når andre koser seg ute i finværet, kan noen på slitsomme plager og føle det er best å holde seg inne med lukkede vinduer og dører. Omtrent en av fem har pollenallergi. I tillegg til symptomer fra nesen, kan inhalasjonsallergenene gi symptomer fra luftveiene i form av hoste og astma.


De kan også gi symptomer fra øynene med rødhet og kløe. Eksempler på allergenkilder i luften er husstøvmid dyrehår, pollen fra trær (særlig or, hassel og bjørk), gress og burot, i tillegg til muggsopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg