fredag 8. januar 2021

Vaksine omgangssyke

Vaksine omgangssyke

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Hva er omgangssyke ? Omgangssyke er et folkelig begrep for smittsom mageinfeksjon, som i de aller flest tilfeller skyldes virusinfeksjon.


Vaksine omgangssyke

Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Alle barn skal få vaksine mot omgangssyke. En vaksine mot rotavirus, som kan forhindre at norske barn får alvorlig omgangssyke , skal nå inn i det norske barnevaksinasjonsprogrammet.


Vaksine mot rotavirus kan spare deg for en tøff sykdomsrunde. Foto: Thinkstock Vis mer. I ett eneste gram avføring fra en person med omgangssyke kan det være en milliard virus.


Vaksine omgangssyke

Vil du ha vaksinen? Innførte vaksine mot rotavirus. Tidligere undersøkelser på både dyr og mennesker har koblet virus til diabetes 1. Og et av virusene som har vært i søkelyset, er rotavirus – som gir kraftig omgangssyke hos barn.


På grunn av denne alvorlige bivirkningen, ble studiene på de nye rotavirusvaksinene satt opp med ekstra mange deltagere for at de skulle være i stand til å finne tilfeller av denne sjeldne bivirkningen. Alt om omgangssyke Hvor vanlig er omgangssyke ? I Norge har omgangssyke vært vanlig og hyppig blant befolkningen generelt, men det siste året har det vært færre tilfeller enn før. Ifølge Folkehelseinstituttet har antallet konsultasjoner gått ne særlig hos de yngste pasientene mellom 0–år. Denguefeber er den vanligste myggbårne virussykdommen i verden, og den globale insidensen har økt de siste tiårene. Alle spedbarn i Norge får tilbud om vaksine mot rotavirussykdom gjennom barnevaksinasjonsprogrammet.


Behandling ved omgangssyke. Det finnes ingen behandling mot norovirus infeksjonen, men man kan lindre symptomer og forebygge komplikasjoner. Det er viktig med god pleie og rikelig med drikke for å forhindre uttørring.


Ikke gi drikke med for mye sukker (slik som for eksempel brus) da dette kan øke graden av diaré. Rotaviruset kan gi alvorlige symptomer for små barn. Trygg vaksine Det finnes en vaksine som kan gis fra barnet er seks uker gammelt. Søte munnfuller mot omgangssyke Det har tatt år og det har vært uenighet, men til høsten skal også spedbarn i Norge få gratis vaksine mot rotavirus.


Hurra for vaksine mot omgangssyke ! De første par årene som mamma syntes jeg det var sykdom non-stop i heimen. Fra å ha hatt jernhelse og knapt vært syk en dag siden barndomsskolen, var det med ett den rene virusparaden i det Kaluzaske hjem. Ni av ti spedbarn blir nå vaksinert, og rotavirus er nesten utryddet fra norske sykehus, skriver Aftenposten. Nei til omgangssyke - vaksine.


Hvert år legges 9barn inn på sykehus med tarminfeksjon. Men sykdommen ikke er så farlig at barn trenger vaksine , mener Prioriteringsrådet i helsevesenet. I tillegg til at sykdommen er plagsom for de minste, mener Kunnskapssenteret at det blir billigere for samfunnet å betale for vaksinen enn det koster at foreldre er hjemme én eller flere dager med barn som kaster opp. Omgangssyke er som oftest forårsaket av virus og er veldig smittsomt, derav navnet sitt, da det er noe som går rundt på omgang.


Normalt sett tar det to til tre dager fra smitte til du blir syk selv. De vanligste symptomene er kvalme og generell følelse av uvelhet før du starter med oppkast og diare. Omgangssyke er som navnet sier svært smittsomt og ofte ser en utbrudd på institusjoner og der mennesker oppholder seg tett på hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg