mandag 11. januar 2021

Tørre flekker på huden

Tørre flekker på huden

Myntformede flekker , ofte på leggen og trunkus, hos eldre med tørr hud. Mange små og ovale makulopapuløse hudforandringer på trunkus. Sår med honninggule kruster, ofte rundt nese og munn.


De klør bittelittlitt av og til, og har helt vanlig hudfarge. Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft).


Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger. De viste seg for første gang for noen måneder siden, og har siden da vært til stede i større eller mindre grad hele tiden. Jeg har noen områder på huden som er helt tørre. Det skjedde ingenting spesielt, de bare var der helt plutsel. Svarte flekker på huden , eller hyperpigmentering, kan være forårsaket av mange ting, som hormonendringer eller overeksponering for solen, men noen hyperpigmentering er forårsaket mange vitaminmangel.


Tørre flekker på huden

A kan føre til svarte flekker på huden. Vitamin A er nødvendig for øyne og hud helse. Sykdommen begynner ofte som tørre flekker på huden. Disse utvikler seg så til rødt og kløende eksem, noen ganger med væskende blemmer.


Atopisk eksem kan variere fra person til person. Noen kan ha mer eksem flere steder på kroppen enn andre, og eksemutbruddene kan komme oftere. Seboreiske keratoser er en vanlig årsak til brune ru flekker i huden. Forekomsten øker med alder og det er en arvelig komponent.


Keratoser ses som brune flekker i huden som vokser med tid og har en lett opphøyd eller ru overflate. Behandling avhenger av lokalisasjon og. De bør ikke opptre i stort antall på et bestemt område.


Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Vær oppmerksom på farge og form.


De fleste som får hvite flekker i huden , for eksempel på armer, mage, bryst, legger og skuldre, har noe som kalles tinea versicolor (også kjent som pityriasis versicolor). Ifølge hudlege Kjetil Guldbakke på Lommelegen. Runde sirkler, duse,men blir kraftig røde når jeg klør på dem. Men ikke i armhulene eller albuene. Har på begge armene.


Sønnen min har masse veldig tørre flekker i huden. Er nedover begge armene, magen og litt på ryggen. Han er også ofte nuppete og rødflammete i kinnene. Hva anbefaler dere å smøre på ? Vi har smurt med Løveapotekets barnekrem, vanlig parfymefri lotion, inotyol, latt det være.


Tørre flekker på huden

Brukt olje i badevannet, parfymefri såpe, og bare rent vann. Min sønn på 7mnd har fått noen tørre røde flekker på rygg, armer og lår. Smører med en fet krem flere ganger daglig, men det hjelper ikke. Er det noen som har noen.


Hva er årsakene til tørre hvite flekker av hud med kløe? Plutselig oppdager en kløende hvitt utslett på huden din kan være alarmerende. I tillegg kan soppen altså forstyrre pigmentproduksjonen og gi hvite flekker på huden. Men av og til mørke flekker også, spesielt hos personer med mørk hud.


PIGMENTFLEKKER: Mens pigmentflekker ofte er mørke, er pigmentendringer som skyldes hudsoppen malassezia furfur ofte hvite. Huden er tørr, flassende eller flassende er mer sannsynlig å bli infisert med bakterier. Dette er fordi, som riper tørr og kløende hud , mikroskopiske små rifter som oppstår i huden , noe som letter oppføring av bakterier som fører til infeksjon.


Utseendet av tørre flekker på huden er ikke begrenset til en bestemt del av kroppen. Brune flekker i hud som er utsatt for sollys ses hos barn og voksne. Fregner er vanligst hos barn og tendensen til fregner avtar med årene.


Tørre flekker på huden

Lentigines (leverflekker) er flate brune flekker i hud på ansikt, hals og håndrygger der huden har vært utsatt for sol over flere år. Kan skyldes stoffer som irriterer huden , eller en allergi. Antall lentigines øker med årene.


Føflekkreft: Alle pigmenterte forandringer i huden som endrer seg bør undersøkes av hudlege med tanke på føflekkreft. Melanom hos kvinner er vanligst på leggene. Vitiligo: Hvite flekker i huden som vanligvis rammer begge sider. DermatofibroVeldig vanlig ufarlige harde knuter.


I noen få tilfeller kan pasienten berette om forutgående luftveisinfeksjon eller diffuse plager som slapphet, hodepine, uvelhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg