torsdag 4. juni 2020

Symptomer på fødselen nærmer seg

Fødselslege Brook Steen forklarer at økt nedpress og smerter i korsrygg og underlivet er vanlige plager når fødselen nærmer seg. Når fødselen er på vei, er det aktivitet i livmorhalsen. Den myknes, utvides og forbereder seg på fødselen. Små blodkar kan briste litt i forbindelse med dette og utflodet blir lyserødt eller med blodspor.


Hos noen kan det fremdeles gå dager før fødselen kommer ordentlig i gang.

Ring til fødeavdelingen og prat med jordmor. Når det nærmer seg fødsel øker ofte de såkalte kynnerne (falske rier), og det er ikke alltid lett å skille mellom de falske riene og fødselsrier. Etter som fødselen nærmer seg , blir sammentrekningene mer regelmessige og det går kortere tid mellom dem.


Sammentrekninger er dog ikke noe sikkert tegn på at fødselen har startet. Gjennom hele svangerskapet har livmoren øvd seg med å stramme musklene. Disse sammentrekningene betegnes kynnere.


Særlig kvinner som har født før vil kjenne et ekstra nedpress når fødselen nærmer seg , forteller Grette.

Kvalme - Kvalmen går for de fleste over etter første trimester. Opplever du likevel å bli litt kvalm rundt termin kan det være at fødselen ikke er så langt unna, forteller Grette. Moden livmorhals vil si at det ellers tykke, seige vevet er myknet og strukket slik at livmorhalsen omtrent er flatet ut.


Dette skjer fordi musklene i livmoren arbeider og trykket inne i livmoren øker. Hvis livmorhalsen fortsatt er lang og uten åpning, er den umoden. I de siste månedene i svangerskapet er er det mange viktige ting du som er gravid bør gjøre.


Her er en liste med gode forslag for deg som nærmer deg termin eller er inne i ditt tredje trimester. Det betyr at fødselen. Selv om det at slimproppen går kan være et tegn på at fødselen ikke er så langt unna, er det vanskelig å si noe om hvor nært forestående den er.


At slimproppen går er et lite spesifikt tegn på at fødselen nærmer seg , sier Teigen. Noen som har tegn på at fødselen nærmer seg ? Her er det: - Har mye kynnere. Tenker mer på at kroppen forbereder seg. Tror magen har sunket litt. Litt mensen smerter hverdag.


Ved å lytte til kvinnens beskrivelse av svangerskapsriene, er det lett for legen å skille dem fra fødselsrier.

Ved gynekologisk undersøkelse er ikke livmorhalsen forandret, slik man ser ved de ekte riene som kommer når fødselen nærmer seg. Svangerskapsrier er normale og ufarlige og skal ikke behandles. Etter hvert som den store dagen nærmer seg kan det være du lurer på hvordan du vet at fødselen er i gang.


Du trenger ikke bekymre deg: En kvinnes kropp gir nesten alltid de signalene hun trenger og den indre visdommen til å gjenkjenne dem. En ny studie tyder på at kvinner som bruker antidepressive medisiner under svangerskapet, har mildere symptomer etter fødselen enn de ellers ville hatt. Men vi vet ikke nok om hvordan disse medisinene virker på kvinner i reproduktiv alder generelt, og enda mindre om hvordan de virker på gravide, sier Angela Lupattelli.


Noen opplever at den såkalte slimproppen går, og får en litt tykk, seig utflod. Slimproppen kan gå dager eller uker før fødselen starter, og er ikke i seg selv noe tegn på at fødselen er i gang. Ankomsten til denne situasjonen engasjement blant publikum og det er forstått at fødselen ikke lenger er langt. Diabetes kan gi høy fødselsvekt.


De vanligste årsakene er at barnet er født for tidlig, at det er tvillinger, eller at det er forhold ved mors helsetilstand som hemmer fosterets vekst, for eksempel svangerskapsforgiftning. De fleste babyer ligger med hodet ned i mange uker før fødselen , selv om det ikke nødvendigvis er festet. Hos førstegangsfødende er det sjelden at babyen snur seg fra hodeleie når fødselen nærmer seg , selv når vi har definert det som et bevegelig leie. Alt en måned før forventet følling er det greit å sjekke juret. Var hos jordmor i dag og fikk vite at hodet har festet seg.


Hva betyr egentlig dette? At fødselen nærmer seg , eller ikke nødvendigvis? Er i enten uke eller så jeg vet jo at det nærmer seg , men mere konkret liksom.


Alt om mage, kropp, symptomer og utvikling i uke 39. Når du er gravid i uke så kan det være på tide med siste besøk hos jordmor før det er tid for fødsel. Mange gravide kjenner seg tunge i kroppen og trøttheten er påtagelig.


Barnet kjenner også at fødselen nærmer seg og samler og sparer på energien så mye som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg