mandag 23. mars 2020

Menssmerter etter fødsel

Jeg fikk mensen igår for ca andre gang etter fødsel , denne gangen mye værre en noen sinne. Jeg tilbrakte hele gårsdagen og natten i fosterstilling på sofaen og det er like grusomt i skrivende stund. Jeg går på cerazette akuratt nå og har hatt litt småblødninger. Jeg har aldri hatt noe særlig menssmerter før.


Les også: Alt du lurer på om underlivet etter fødsel. Menssmerter etter fødselen.

Disse kan man oppleve i de første dagene etter fødselen , når livmoren gradvis trekker seg sammen. Har alltid hatt veldig vonde menssmerter ved mensen og husker jeg tenkte at de første riene var akkurat likt. Det er vanlig å bli kvitt menssmerter etter fødsel. Jeg slet veldig med det før, og tok det opp med legen min en gang for mange år siden, og da sa han at den eneste kuren for sterke menssmerter erå få barn. Rundt prosent av de gravide har vannavgang før rier, mens hos prosent kommer rier før fostervannet går.


Mange tror at fostervannet er et tegn på at fødselen er i gang, men kvinnen er ikke i fødsel før hun har rier, opplyser fødselslegen. Vanlig oppholdstid på barselavdelingen etter en fødsel er mange steder timer for førstegangsfødende og timer for flergangsfødende. Renselse og etterrier.

De første dagene etter fødselen er det vanlig å blø som ved en kraftig menstruasjon, og det er vanlig at det følger med en del blodklumper. Jeg gikk med menssmerter de siste ukene før fødsel. Fikk og høre at det var tegn på modning og at jeg sikkert kom til å føde litt før tiden (bebbis lå tidlig langt nede og), og at åpningsriene kom til å gå rimelig fort og greit. Menstruasjon etter fødsel. Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på.


Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger. Hun forteller videre at riktig stabilitetstrening av bekkenbunnen vil kunne gi kvinner mindre smerter, økt funksjon og bedre helserelatert livskvalitet etter fødselen.


I tillegg kan bekkenbunnstrening gi en enklere fødsel og redusere risikoen for urinlekkasje og underlivsprolaps etter fødsel. Når du er høygravid og klar for fødsel leter du gjerne etter det minste tegn som kan fortelle deg at fødselen er nært forestående. Når riene begynner eller vannet går vet du definitivt at fødselen er i gang, men er det mulig å få noen signaler i forkant? Kanskje får du ekstra mye kynnere. Tiden etter fødselen blir ikke alltid helt som man har planlagt.


LES OGSÅ: Tre uker etter fødselen ,. Da Karlsson var ung, slet hun mye med sterke menssmerter , og fikk tidlig erfare at aktivitet hadde lindrende effekt. Smertene begynte natt til i dag og har vært like hele tiden. Hvis det ikke er fødsel på gang, hva kan det ellers være?


Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Alle artikler er publisert med dato – enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato. Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette. Tror du at jeg etter denne menstruasjonen vil kunne innta normal syklus?


Normal for meg er jo med lange intervaller). Kan syklusen min bli annerledes etter en graviditet? Mange kvinner får smerter i nedre del av magen, og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg