torsdag 26. mars 2020

Klamydia symptomer

Klamydia symptomer

Fritt levert til nærmeste Apotekpå time. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Finn Apotek På Nett. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Det er ikke sikkert at flere kvinner enn menn har klamydia , men kvinner er flinkere til å teste seg oftere enn menn. Klamydia er en seksuelt overførbar sykdom. Ubehandlet klamydia kan hos et fåtall kvinner gi redusert fruktbarhet.


Bruk av kondom, test og behandling er viktig for å bekjempe sykdommen. Symptomer og forløp Behandling og påvisning av klamydia Når bør du teste deg? Det foreligger få studier som beskriver det naturlige forløpet av klamydia , men ifølge fhi. Men du skal ikke gå i 1-år med symptomer på klamydia. Mistenker du smitte, oppsøker du lege for behandling for å unngå komplikasjoner.


Hvilke symptomer gir. Hvordan smitter klamydia ? Mødre med klamydiainfeksjon kan smitte barnet ved fødselen. Barnet kan få betennelse i øyet, eller i sjeldne tilfeller lungebetennelse. Hva er tegnene på at man har klamydia ? Mye av forklaringen på hvorfor forekomsten av klamydia er så høy, ligger i at sykdommen ikke gir noen symptomer hos over halvparten av de smittede. Smitteoppsporing skal foretas og pasienten har plikt til å bidra.


Diagnostisering og behandling av klamydia er viktig for bekjempelse av sykdommen. Smittebærerne skal behandles før de rekker å smitte videre. Indikasjoner for testing. Hvis du får symptomer , er det mest som svie når du later vannet, og kløe fra urinrøret. Kvinner kan få utflod fra skjeden, og menn litt utflod fra urinrøret.


Klamydia symptomer

Siden klamydia kan forløpe uten symptomer i lang ti kanskje år, behøver ikke nyoppdaget klamydia å bety utroskap. Rutiner for prøvetaking og rapportering varierer fra land til land og gjør det vanskelig å sammenlikne. Er der udtalte symptomer fra endetarmen, er der især hos mæn der har sex med mæn mulighed for at symptomerne kan skyldes en klamydia -variant der hedder lymfogranuloma venereum. Det er vigtigt at undersøge for, idet en ubehandlet infektion kan give forsnævring af endetarmen og andre kroniske komplikationer. Sju av ti som har klamydia infeksjonen er under år, og av de diagnostierte var kvinner.


De fleste som rammes av klamydia opplever aldri noen symptomer. Kjønnssykdommen smitter dersom du har sex uten kondom og den gir ofte ikke symptomer. Derfor kan du gå med smitte som du ikke bare gir til andre, men som i verste fall kan føre til sterilitet, sier medisinsk faglig ansvarlig lege i Sex og Samfunn, Marius Johansen.


Klamydia symptomer

De får heller ikke symptomene hvis de er smittet med bakteriene i munn eller hals. Mange pasienter har bare beskjedne plager, og man regner med at mange av den grunn ikke oppsøker lege. Infeksjonen går med andre ord ofte over av seg selv. Har du haft oskyddat samlag så kan du ha blivit smittad. Ett vanligt symptom är sveda när du kissar och flytningar.


Kvinner som er smittet av klamydia kan få betennelse i livmorhalsen, urinrøret eller begge. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer , kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.


Klamydia symptomer

För att kunna få behandling och förhindra smittspridning är det viktigt att du testar dig om du misstänker att du har blivit smitta även om du inte får symtom. Feber og smerter i underlivet kan forekomme som del av en bekkeninfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg