tirsdag 2. februar 2021

Vaksine vannkopper

Vaksine mot vannkopper er ikke en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Søk råd om du bør vaksineres mot vannkopper hos helsepersonell. Fordi vannkopper er veldig smittsomt, har flyselskapene rett til å nekte alle passasjerer med vannkopper å reise.


Slipper vannkopper med vaksine. Du kan vaksinere barna mot vannkopper , men du må betale selv. USA har hatt vannkoppvaksinen i vaksineprogrammet i over år, mens Norge fortsatt er avventende. Selv om vannkopper ofte er ufarlig, kan det føre til alvorlig sykdom.


I USA for eksempel, er vannkoppvaksine en del av vaksineprogrammet. Jeg synes absolutt at vi bør inkludere vaksine mot vannkopper her i Norge, sier Nina Bryhn, svarlege hos Lommelegen. Det er det ikke i Norge.


Ja, det finnes vaksine mot vannkopper. Du spør om han kan vaksineres mot vannkopper selv om han har antistoffer mot vannkopper i blodet. Vannkopper er en vanlig og velkjent tilstand hos barn. Faktisk gir det to sykdommer: Først gir det sykdommen som vi kaller vannkopper. En vaksine kan forhindre vannkopper , men den er ikke inkludert i det norske barnevaksinasjonsprogrammet.


Varicillavaksinen brukes til utsatte grupper med nedsatt forsvar (immunsupprimerte) og voksne som aldri har hatt vannkopper. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Men når vi treffer på vannkopper senere i livet, ser det ut til at det frisker opp immuniteten mot vannkopper og bidrar til at virusene holder seg i dvale.


Vaksine vannkopper

Derfor er kontakt med vannkopper i voksen alder med på å beskytte oss mot helvetesild som voksne, forteller hun. Klassifisering: Frysetørret vaksine mot vannkopper (varicella), dyrket i kulturer av humane diploide celler. Hos barn måneder-år er serokonversjonsraten uker etter vaksinering etter dose. I Norge er det foreløpig ingen generell anbefaling om vannkoppvaksine og en slik vaksine er ikke en del av det norske barnevaksinasjonsprogrammet.


Denne dagen satte den engelske landsbylegen Edward Jenner sin første vaksine på en åtte år gammel gutt. Jenners vaksine mot kopper er kalt legekunstens første store seier. Varicellavaksinen brukes til utsatte grupper med nedsatt forsvar (immunsupprimerte) og voksne som aldri har hatt vannkopper. På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. De fleste får vannkopper i løpet av barneårene.


Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. Vaksinasjon må da skje minst tre måneder før graviditet. Alle gravide som ikke har hatt vannkopper , og hvor dette også er bekreftet med blodprøve, bør vaksineres etter fødselen for å forebygge eventuell sykdom i senere svangerskap. I vurderingen er det mange ulike faktorer som må tas hensyn til.


Dersom vaksine mot vannkopper skal innføres, bør det muligens også vurderes om alle voksne over en viss alder må få tilbud om vaksine mot helvetesild. De aller fleste har hatt vannkoppene innen voksen alder. Selv hadde jeg ikke hatt det og tok vaksine i voksen alder. Kvinner som ikke har hatt vannkopper bør ta vaksine i god tid før de planlegger å bli gravid.


Dersom mor får vannkoppeinfeksjon i første del av svangerskapet kan fosteret en sjelden gang bli smittet. Alt materiale på dette nettstedet er kun ment som generell informasjon, og er ikke helsehjelp slik det er definert i helsepersonelloven. Vaksineklinikken fraskriver seg ethvert ansvar for skade eller tap som følge av bruk av materiale og informasjon publisert på dette nettstedet eller nettsteder det måtte vises til. Behandling av vannkopper.


En som har helvetesild smitter ikke andre med helvetesil men med vannkopper – dersom de ikke er immune mot vannkopper fra tidligere sykdom eller vaksine. Dette gir en kjølig lindring. Når kan du gå tilbake igjen til barnehage og skole etter at du har hatt vannkopper ? Alt innholdet i sprøyten med oppløsningsvæske injiseres inn i hetteglasset med frysetørket vaksine (pulveret), og ristes forsiktig slik at det blandes godt. Trekk alt innholdet opp igjen i den samme sprøyten.


Rekonstituert vaksine skal brukes umiddelbart, og kastes dersom den ikke brukes innen minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg