fredag 12. februar 2021

Vondt i ryggen når jeg hoster

Hei, Jeg har nå i en ukes tid hatt mye pipe lyder fra lungende når jeg puster og har følt meg ganske slapp og anpusten. Jeg er blitt SKIKKELIG forkjølet. Hoster og nyser hele tiden. Men igår oppdaget jeg at jeg har litt vondt i ryggen , men bare hvis jeg hoster eller puster dypt ut.


Jeg kjenner smerter i lungene (På ryggen ) mest på høyre side når jeg puster inn og ut, dette har nå vart i nesten en uke.

Hva kan dette være? En tilstand blir betegnet som kronisk når symptomene har vært vedvarende i over måneder. Vanlige årsaker til smerter i korsryggen. Vondt i ryggen er generelt ikke en farlig eller livstruende tilstand.


Smittestoffer spres lett til andre når du hoster eller nyser. For å unngå å smitte andre, bør du hoste i et lommetørkle eller i armkroken, samt vaske hendene ofte. Ved mangel på såpe og vann anbefales bruk av alkoholbaserte desinfeksjonsmidler for å fjerne bakterier og virus fra hendene.


Spesielt om natta, har ikke fått sovet noe!

Jeg får vondt i den ene eggstokken når jeg hoster og nyser, hva kan det være? Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. Kronisk vondt i lysken. Når du har gått med vondt i lysken i hele tre måneder eller lengre – ja, da kalles det for kroniske lyskesmerter. Mange ville ikke klart å tyne seg såpass lenge og gå med smerter så lenge uten å ta tak i problemet, men det klarte altså du.


Det gjør vondt når jeg hoster eller nyser. Smertene går fra midten av brystbenet og ut mot sidene, på begge sider. Jeg kjenner ubehag i ryggen på begge sider, kjennes stiv og støl ut, det er ikke veldig vondt , men ømt. Vrir jeg på kroppen stikker det litt på baksiden av ryggen på motsatt side. Hvis jeg ligger på siden om natten.


Her kan du lære mer om smerter i lungene, samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser ved vondt i lungene. Lungesmerter og lungesykdom bør alltid tas på alvor. Jeg har i det siste har sm stikkende smerter her og der i brystet, samt litt p siden og p ryggen ). Hovedsymptomet for Bekhterevs sykdom er smerter i korsryggen, dette. Fler jeg hoster hele tiden og jeg har vondt i overkroppen.


Norsk Helseinformatikk Jeg fr vondt nr jeg snyter meg og nr jeg hoster. Spilte håndball før, så ryggen fikk sikkert seg noen smeller der.

Denne brennende følelsen jeg får når jeg nyser er ikke tilstede hver gang, men innimellom, og det gjør utrolig vondt ! Vært hos fysioterapeut og han sa kroppen min er lett bøyelig og at jeg har en skjørere kropp en vanlig, hvis det har noe å si. Jeg skal til ortoped i morgen for fingrene mine har hatt smerter i et år etter et fall på høyre skylder. Sviende smerter når jeg tar på der jeg har vondt.


Jeg ønske jo at dette går over fort for vi er på flyttefot. Personlig er det tider hvor jeg kjenner det så godt at jeg blir sliten av å sitte oppreist, andre ganger merker jeg det ikke. Vet heller ikke om det er så lurt og gå å kjenne på strekken i venstre side (som jeg gjør hele tiden). Når jeg trener går det som regel greit.


Hos meg knaser det også fært i ryggen hvis jeg drar armene bakover. Det virker som om jeg sover på armen og presser ribbeina inn. Pleier og gå det av i løpet av dagen. Kjenner det godt når jeg puster god. Hei, jeg har vært litt syk og i det siste har det blitt en god del hosting.


Jeg har vert litt støl i magen pga all hostingen, og nå har jeg fått litteran vondt i venstreside i ryggen. Hostingen er på retur, og nå hoster jeg bare litt når jeg blir varm. Formen min er helt topp. I stedet skal jeg prøve å skildre det jeg ser i min kliniske hverdag som naprapat, og prøve å formidle det på en så forståelig måte som mulig, uten at det blir feil.


Jeg skal også prøve å gi deg de viktigste hintene om hvordan du kan skille ut hvilke plager du har, samt hva du kan gjøre selv om du har vondt i ryggen. Vondt i korsryggen av ny jobb. Vondt når jeg ligger.


Når man ligger ned blir belastningen en annen på vevnaden i kroppen, også leddene i ryggen. Vi ser ofte at muskelspenninger og kink i ryggen bidrar til feilaktig bevegelsesmønster og overbelastning av ledd andre steder, og dette kan skape smerte når man ligger. Har dere noen anelser?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg