fredag 5. februar 2021

Virus i halsen

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Ved betennelse som skyldes et bestemt virus (coxsackie A virus ) vil det typisk være små blemmer på mandlene og den bakerste del av ganen.


Halsbetennelse forårsakes av både bakterier og virus. Epstein Barr virus som er årsaken til kyssesyke (mononucleose) kan også gi halsbetennelse. Mikrobene går inn i vevet og ødelegger mellom og inne i cellene. Derfor gjør det vondt, sier Brelin. Han forteller at man gjerne hovner opp.


Halsinfeksjon skyldes virus eller bakterier som gir irritasjon i halsen. Et spesielt virus gir kyssesyke - også kalt mononukleose. Hvis man har behov for penicillinbehandling mot halsinfeksjon mer enn 6-ganger i året, bør man få fjernet mandlene. Det skyldes gjerne en virusinfeksjon, allergi eller røyk og annen forurensing, opplyser overlege ved Statens legemiddelverk, Sigurd Hortemo om. Tørrhoste som varer noen dager er som oftest uskyldig.


Virus i halsen

Ja, som rubriken säger. Den 17e april så vaknade jag med skapligt ont i halsen och missfärgat slem. En vanlig undersøkelse av halsen vil ofte være nok til å stille diagnosen.


Det kan imidlertid være vanskelig å skille mellom virus - og bakterieinfeksjon, og da kan det i noen tilfeller være nyttig med en halsprøve (streptest). De aller fleste tilfeller av faryngitt går over av seg selv. Lægen kan ofte stille diagnosen ved at kigge i halsen.


Det kan dog være svært at adskille en virus fra en infektion med bakterier. Det foregår ve at lægen eller sygeplejersken gnubber på mandlerne med en vatpind. Podningen viser med det samme, om bakterier er årsag til infektionen. I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge.


Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Hatt vondt i halsen en liten uke, vært hos lege. Det var (heldigvis) virus ikke bakterier, så han gjorde ikke noe med det foreløpig. Men det hjelper ikke nok synes jeg, har problemer med å få i meg mat.


Ble i går brått angrepet av forskjølelsesvirus. Klassisk med tett nese, vondt hode og sår, TETT hals. Noen som har gode tips? Det føles som om jeg har et veldig stramt skjerf rundt halsen.


Hvis symptomene oppstår over nakken, for eksempel rennende øyne, nysing, tett nese og kløende hals, så er moderat aktivitet vanligvis ikke skadelig. Men hvis symptomene oppstår under halsen , som i hoste, feber, muskelsmerter eller kvalme, er det best å vente til symptomene er helt borte før du starter med trening igjen. Halsbetændelse skyldes oftest en virus og skal ikke behandles med penicillin. En læge kan med en podning fra halsen afgøre, om halsbetændelsen skyldes bakterier, og derfor skal behandles med antibiotika. Kyssesyge bør mistænkes ved en halsbetændelse, der varer længere end uge.


Virus i halsen

Som sagt er det ofte bakterier eller virus som er årsaken til vondt i halsen og kroppen klarer som regel å ta knekken på det selv, men det finnes flere tips og kjerringråd om hvordan man kan hjelpe den litt på veg. Bli kvitt vondt i halsen. Som hjelp mot vondt i halsen kan man varme litt melk med honning. Man skal ha lav terskel for å gå videre med ultraly stoffskifteprøver og eventuelt scintigrafi og vevsprøve. Legen må med andre ord kjenne på kjertelen ( i halsen , rett under Adamseplet) og ta blodprøver i første omgang.


Ved knute(r) kan legen henvise til ultralyd av halsen eller rett til scintigrafi hvor man kan ta vevsprøve samtidig. Eg har vært veldig plaga med halsen i det siste, klump i halsen , trang i halsen , litt tungpusten, har også problem med stiv nakke og rygg. Har også fått hovne lymfekjertler på halsen.


Virus i halsen

Hvis halsen irriteres af cigaretrøg, forurenet luft, kemiske dampe el. Virus infektioner som f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg