torsdag 18. februar 2021

Utslett hos barn

Utslett hos barn

Utslett hos barn er vanlig. Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn. Nettside fra Helsebiblioteket.


Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Vannkopper, fjerde og femte barnesykdom, mollusker, skurv, storkebitt og andre fødselsmerker er vanlig hos barn. Det finnes mange ulike utslett hos barn.


En del av dem kan oppstå på grunn av barnesykdommer, men det finnes også andre typer utslett som er relativt vanlig hos barn. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person.


Utslett hos barn

Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken.


Huden er vårt største organ og beskytter resten av kroppen mot skader fra omverden. Småsnakk gjerne til babyen. Normalt begynner barn å diskriminere i 7–måneders alder, og legen vil ofte oppfattes truende.


Hos barn over år er tilnærmingen mer situasjonsavhengig. Full avkledning er nødvendig, men kan oppleves ubehagelig og skape sjenanse. Spesielt barn rammes relativt ofte av gjentatte utbrudd av uregelmessige vabler på et større eller mindre område av kroppen. Hos dem man finner en årsak hos , dreier det seg som regel om en allergisk respons på loppebit, matvarer eller en lett infeksjon. Også planter barna kommer i kontakt med kan forårsake lignende utbrudd.


Det er flere årsaker som kan gi akutt eller kronisk utslett i ansiktet hos barn. Varmeutslett, miliara, er mest vanlig hos babyer og små barn , og oppstår når svettekanalene blokkeres og svetten ikke slipper ut gjennom huden. Symptomer kan være alt fra overflatiske blemmer til dype, røde klumper. Det er ulike typer varmeutslett, og noen er svært kløende. Typer utslett hos barn De fleste barn utvikler utslett på kroppen sin på et eller annet tidspunkt i livet.


Utslett hos barn

Det er viktig å vite hva som kan være årsaken til utslett for å finne ut hvordan du best kan behandle det. Alle kan få varmeutslett (miliaria), men det er vanligst hos små barn og spesielt spedbarn. Det dukker oftest opp på halsen, brystet, hodet eller områder hvor hud møter hud (for eksempel armhulene eller lysken).


Kontakt lege innen ett-to døgn hvis barnet har væskende utslett eller dersom utslettet ikke viser tegn til bedring. Hvordan kan jeg forebygge utslett ? Klarer du å styre unna stoffer du er allergisk mot, vil du ikke få utslett. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet.


Utslett hos barn

Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg