tirsdag 9. februar 2021

Vondt i leggen

Slike leggsmerter kan tidvis også referere smerter mot anklene og føttene. Smerten virker å komme innenfra i leggen , og selv om det murrer litt når jeg holder meg i ro, er det ikke spesielt plagsomt når jeg sitter stille. Smertene kom helt uanmeldt midt i en golf-runde for en drøy uke siden. Jeg spiller en del golf og går derfor tilsvarende mye.


Senen er den smale delen av muskelen.

I leggen befinner muskeldelen seg i øvre del av leggen. Den går over i senen som starter i nedre del av leggen (der leggen smalner) og går ut i foten. Ulike sene- eller seneskjedebetennelser kan oppstå i leggen. Totalt er det elleve muskler i leggen der senen passerer ankelen på sin vei ut i foten.


Betennelse i leggen kan være meget plagsomt. Hvis du ikke hører på smertesignalene så kan tilstanden bli kronisk skadet. Har smerter på baksiden av leggen.


Noen ganger kan smertene gå helt opp til setet, men for det meste er det fra kne og ned.

Får også søvnproblemer av dette. Har væt hos legen og han foreslo Voltaren. Venene er blodårene som transporterer blodet fra kroppen tilbake til hjertet.


Dersom blodet har for langsom hastighet rekker blodet å størkne og det kan danne seg en blodpropp eller trombe (trombose). Ved dyp venetrombose dannes blodproppen i venene i leggen (vanligst), låret, bekkenet eller i arm- og skulderområdet. Verkingen i leggen vil normalt øke i intensitet etterhvert som tilstanden forverres. Dersom man ikke justerer ned aktivitetsnivået kan det til slutt bli så vondt at det blir umulig å fortsette å løpe og smertene kan også vedvare etter løpeturen. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig.


Har variert litt fra dag til dag om hvor vondt det har vært, men de siste dagene har det vært ille. Han beskriver det som sårhet og svie i musklene. Blir ikke bedre av massasje. Smerter bak på leggen etter jogging - Trening og.


Smertene er lokalisert på fremsiden og innsiden av leggen , nederst. Nå kan jeg så vidt løppe meter før jeg kjenner det. Annen aktivitet som sykling går greit.


På fagspråket brukes ulike betegnelser som medialt tibialt stressyndrom, shin splint, pretibial periostitt, medial traksjonsperiostitt.

Blodpropp i leggen er akutt innsettende, med rø øm og spent legg, ofte med feber. Ved blodpropp i leggen er det en rekke mulige symptomer. Ensidig hevelse forekommer alltid.


De typiske betennelsestegnene som smerte, varme og rødhet er ofte tilstede, men ikke alltid. Disse symptomene er ofte ledsaget av feber. Smerten kan oppstå akutt som et hugg eller det kan komme gradvis etter aktiviteten når muskulaturen har blitt kald.


Det finnes mange forslag til hva man bør gjøre når plagene er kommet. Nøyaktig samme stedet. Jeg måtte bryte joggeturen midtveis, helt ute av stand til å fortsette. Det er akkurat som det er en sene bak på leggen som sier i fra. Det er store variasjoner for hvor lang tid det tar å bli bra etter en strekkskade i leggen.


Dette avhenger blant annet av skadens omfang. En studie innen profesjonell fotball viser at den gjennomsnittlige fraværsperioden er dager. Jeg har ikke tråkket over eller noe.


I cirka av tilfellene er spilleren tilbake i full trening i løpet av dager. Du sier lite om hvor i leggen det gjør vondt , men kan da komme med mine to kroner. For en del år tilbake fikk jeg ofte veldig vondt på baksiden av leggene mine når jeg jogga.


Gadd ikke gjøre noe med det før jeg havnet hos legen (av andre grunner) og slang ut spørsmålet. Nummen i leggen både i siden og fremme på leggen. Stikkende smerter innimellom. Prøver å holde meg i aktivitet men er fryktelig vanskelig da jeg ikke klarer å gå skikkelig oppreist pga smerter. Er skeiv mot venstre side og sliter med å rette meg opp.


Proppen forhindrer blodgjennomstrømmingen til benet eller armen, hvilket fører til hevelse. Vondt å sitte vanlig oppreist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg