torsdag 25. februar 2021

Vondt i brystet

Major causes of musculoskeletal chest pain in adults. Retrospective observational study of patients who present to Australian rural emergency departments with undifferentiated chest pain. Vondt i brystet og brystsmerter kan være skremmende og smertefullt. Røntgenbilde vil vise at lungen er punktert.


Halsbrann Sviende smerter bak brystbenet er typisk for slike plager, hvor magesyren kommer opp i spiserøret. Disse plagene kan være vanskelige å skille fra hjertesykdom.

Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet , er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom. Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte. Smerter i venstre side av brystet har svært sjelden noe med hjertesmerter å gjøre, da vil som oftest vondten sitte et annet ste mer under brystbenet. Hele brystkassen består av skjelett og muskulatur, som dekker over lunger og hjerte, bl.


Det vil si at smerter i brystområdet svært ofte vil kunne være forårsaket av nettopp muskelsmerter. Sykliske smerter i brystene kan begynne opptil to uker før menstruasjonen. Smertene kan tilta helt til menstruasjonen begynner og deretter bli bedre.


Ikke-sykliske smerter kan være skarpe og brennende.

Brystsmerter betegner smerter som oppleves å komme fra brystet , og som har sitt opphav i brysthulen eller omkringliggende organer. Akutt oppståtte sterke smerter i brystet kan være tegn på alvorlig sykdom og bør føre til at man kontakter lege umiddelbart. Smerter i brystet er en relativt vanlig årsak til legehenvendelser.


Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige. Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. Om to eller flere av ribbena har en slik betennelse kalles det kostokondritt.


Tilstanden kan være svært smertefull og føre til at det også kan være vondt å trekke pusten dypt, siden det fører til at ribbena beveger seg. Det kan også være smertefullt å vri seg, bøye kroppen, bevege overarmene og drive med fysisk aktivitet. Hjerteinfarkt rammer opp mot 15. Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet.


Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Still oss gjerne et spørsmål i kommentarfeltet nedenfor eller via våre sosiale medier. Tørrhoste Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det hende du har fått en lungebetennelse.


Hosten er da gjerne tørr i begynnelsen, mens den blir gulaktig,. Reflukssykdom og vevsendringer som kan forklare dysmotilitet i spiserøret må være utelukket. Kjenner kramper i beina, føler meg sliten litt vondt i hodet Mandag 16.


Drar på jobb som vanlig, føler meg mer og mer svimmel, problemer med å fokusere på PC. Men dersom jeg puster med magen, kjenner jeg ikke noe særlig.

Hva skyldes smerter i brystet ? Smerter på grunn av funksjonsfeil i brystryggen og stram muskulatur, kan være intense og stikkende og forsterkes når man forandrer stilling. Funksjonsfeil eller hjertelidelse? Brystsmerter er et symptom som ofte skaper stor angst, men mange av årsakene er ganske uskyldige.


Smerter nederst i brystet kan være vanskelig å avgrense fra mavesmerter. Hva kommer brystsmerter av?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg