mandag 16. november 2020

Weifapenin og alkohol

Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Er det farligt å drikke alkohol når jeg tar weifapenin ? Mann, år fra Rogaland Det vi forholder oss til når vi svarer på spørsmål om medisiner er det felleskatalogen skriver. Er det mulig nyte alkohol nr man tar dette medikamentet?


Jeg har tenkt til drikke sprit, og vil ikke utsette kroppen for noe farlig. Weifapenin - Sk - Hei, Jeg. Kan jeg hoppe over en dag i penicillin-kuren min så jeg kan drikke.


Alkohol og penicilin – Kranglesiden – Forum – Klikk. Hvilken type alkohol drakk du vanligvis. Det treng heller ikkje vere ein demonstrasjon mot helsevesenet sine åtvaringar mot alkohol og andre nytingsmiddel. Er det en interaksjon mellom alkohol og penicillin? Nei, weifapenin skal være helt ok for fosteret.


Man har trodd at alkohol øker nedbrytningen av penicillin i mage- og tarmsystemet og dermed reduserer mengden penicillin som absorberes. Sto ikke noe om alkohol her, men regner med at du bør la vær så lenge du tar det. Sånn er det i hvert fall med andre lignende kurer. Tror alkoholen dreper penicillinen.


Og dessuten kan du bli skikkelig dårlig! Og da er det ikke verdt det! Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


LES OGSÅ: Kan man drikke alkohol når man bruker antibiotika? Det finnes mange ulike typer antibiotika. Her skal det omtales noen av de antibiotika som er hyppigst brukt utenfor sykehus og som stort sett er til peroral bruk (= skal inntas via munnen). Når det gjelder bruken av alkohol og antibiotika så er det flere ting man må ta hensyn til.


Hvor ofte drakk du alkohol de siste månedene før svangerskapet, og. For det første kan virkningen av antibiotika bli ødelagt dersom det kombineres med alkohol i. Går det ikke ann å overføre opptjente penger fra trumf til bankkontoen? Hører så mye forskjellig og spurte selvfølgelig ikke legen igår siden jeg aldri i livet trodde jeg kom til å bli bra innen lørdag. Antibiotikaresistens har oppstått på grunn av feilbruk og overforbruk, og i dag er situasjonen kommet så langt at vi snart kun kan bruke antibiotika ved infeksjoner som er truende for liv og helse. For normalt friske mennesker er det nesten ikke tilfelle, og det er derfor svært sjelden behov for antibiotikabehandling, sier han.


Det har vært vanlig å tilråde at peroralt inntak av fenoksymetylpenicillin skjer på fastende mage for å sikre optimal absorpsjon. Kvalme og magesmerter, som er kjente bivirkninger av antibiotika, kan også lindres ved samtidig inntak av mat (4). På grunn av tidsavhengig bakteriedrap, kort halveringstid og økt etterlevelse er det etter vår mening gode grunner for å anbefale inntak av fenoksymetylpenicillin sammen med mat.


Apocillin er i hovedsak fenoksymetylpenicillinkalium og opptrer som hvite, kapselformede tabletter. Penicillin kan opptre i forskjellige preparater, deriblant Apocillin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg