torsdag 5. november 2020

Ubehandlet lavt stoffskifte

Ubehandlet lavt stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Ubehandlet lavt stoffskifte

Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Myksødemkoma defineres som et alvorlig tilfelle av lavt stoffskifte (hypotyreose) som fører til svekket bevissthet, lav kroppstemperatur og og andre symptomer som følge av langsommere funksjon i mange organer. Ubehandlet lavt stoffskifte kan øke forekomst av kreft! Det er utrolig viktig med god oppfølging av barn med stoffskiftesykdom, særlig de første leveårene, hvor veksten er størst. I denne periode pågår hjernens modning for fullt, og den er da ekstra mottakelig for de skadevirkninger en ubehandlet hypothyreose kan ha, sier Jens Jørgensen.


Depresjon, panikkanfall, økt søvnbehov, svekket hukommelse, og treghet er mentale symptomer. Personer som får radioaktivt iod som behandling for høyt stoffskifte , vil ofte utvikle lavt stoffskifte i løpet av måneder eller år. En annen viktig årsak til lavt stoffskifte er kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen.


Ubehandlet lavt stoffskifte

En svært sjelden årsak til lavt stoffskifte er svikt i hypofysen sin produksjon av TSH. Ingvild Portaas hadde lavt stoffskifte og var utbrent. Dårlig søvn, energien på bånn, smerter i ryggen, stikninger i brystet, en tåkedott i hodet og store premenstruelle smerter var vanlig for henne.


Hun spiste seg frisk, ble kvitt alle symptomene og sluttet med medisinen Levaxin. Enkelte medisiner, som for eksempel litium, kan gi lavt stoffskifte. Dersom en pasient behandles med litium for bipolar lidelse, vil legen overveie om dette er årsaken til lavt stoffskifte.


Lavt inntak av jod kan gi lavt stoffskifte. Melkeprodukter er rike på jod. Ungdom er utsatt for å få struma og hypotyreose på grunn av lavt jodinntak.


Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte. Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid.


Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin).


Det kan gi forskjellige symptomer, som for eksempel tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Depresjon, hukommelsessvikt, svimmelhet, øresus, heshet, følelse av prikking i hender, og muskel- og leddsmerter kan også komme ved ubehandlet lavt stoffsikfte over lengre tid. Det kan være vanskelig å stille diagnosen hvis du har lavt stoffskifte , fordi de tidlige symptomene ligner på mange andre tilstander.


Det kan lett forveksles med symptomene ved for eksempel depresjon, ME, hjertesykdom og kreft. En enkel blodprøve kan avsløre om lavt stoffskifte er problemet. Hei Er ny på dette forumet på år, og har lavt stoffskifte. Men har prøvd å bruke medisinen levaxine 50mg annen hver dag.


Medfødt lavt stoffskifte (medfødt hypotyreose) Dersom barnet er født med lavt stoffskifte , er det viktig at behandlingen startes umiddelbart. Derfor blir alle nyfødte testet slik at lavt stoffskifte kan oppdages så tidlig som mulig. Forekomsten av manifest hypothyreose i Norge er antagelig på mellom to til tre prosent. Forekomsten øker med alderen, og sykdommen er fire til fem ganger så hyppig hos kvinner som hos menn.


Ubehandlet lavt stoffskifte

Fikk konstatert lavt stoffskifte for ca syv måneder siden. Har gått opp i vekt og klarer ikke å gå ned igjen. Jeg trodde det var lettere å gå ned når dosen var riktig.


Kan du svare meg på dette og hva som eventuelt hjelper? Har ikke orket så mye fordi da klarte jeg å vere på jobb hele tiden, men vil gjerne ned i vekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg