torsdag 12. november 2020

Trene bryst hjemme

Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Benkpress – ExorLive.


Ligg med føttene i gulvet og hold stangen på strake armer over brystet. Ha litt bredere grep enn skulderbredden.

Senk stangen langsomt, til den berører brystet, og press opp igjen med noe større hastighet. Jeg skal her gå gjennom et program for hjemmetrening med øvelser du kan utføre hjemme , i hagen, eller egentlig hvor som helst – kun ved hjelp av noen enkle, små ting de fleste har i huset. Denne øvelsen tar spesielt godt på triceps og overkropp, og kan utføres ved hjelp av en stol, kasse, eller lignende. Hvordan trene for å få fortest mulig sixpack, når jeg ikke får jogge?


Her har vi samlet noen gode, grunnleggende øvelser som kan gjennomføres ved hjelp av din egen kroppsvekt eller med enkle hjelpemidler som du finner hjemme eller utendørs. Den er også såpass funksjonell at du kan trene den hjemme. Funksjonen er å dra overarmen på kryss nedover og foran kroppen.

Mange vil da argumentere at de øverste fibrene vil stimuleres bedre når man drar armen på skrå og oppover foran kroppen, og at man derfor må trene skråbenk for å bygge volum i dette området. For å trene brystet i et dips-stativ bør stativet ha en V-form hvor hendene plasseres i den bredeste posisjonen på stativet. Hold armene strake i utgangsposisjon.


Len deg lett framover og bøy albueleddet slik at du danner en graders vinkel i bunnposisjon eller til albuen er armens høyeste punkt. Trener du da for lange, harde økter kan du fort risikere å bryte ned musklene for mye, og som jeg har nevnt tidligere bør du derfor trene biceps sammen med bryst , og ikke sammen med rygg. Dette da det altså lett kan forårsake overtrening av én og samme muskelgruppe under samme økt. Jeg har delt dette programmet tidligere, men det er vel ingen grunn til å ikke kjøre en reprise?


Var jo mange som hang seg på forrige gang, og håper like mange blir med nå! Er du på et treningssenter har du tilgang til manualer med ulik belastning og muligheten til å tilpasse vektbelastningen til hver enkelt øvelse. Et par håndvekter med løse skiver er alt du trenger for å lage ditt eget treningssenter hjemme. Muskuløse overarmer er det ultimate symbolet på styrke.


For å få mer muskuløse overarmer må du trene både forsiden (biceps) og baksiden (triceps). Det er faktisk triceps som raskest gir synlige resultater. Har endelig begynt å trene. Ikkje på treningsstudio enda (må trene meg opp litt først) men har en trimsykkel, ei vekt, og ei matte.


Etter et par år uten trening har kroppen forfalt og eg har fått pupper som ser forferdelig stygt ut.

Så finnes det noen øvelser eg kan gjøre hjemme for å trene br. Man trenger ikke investere i kostbare treningsapparater for å kunne trene hjemme. Det er en rekke øvelser du kan utføre uten noe som helst utstyr. Eksempel på enkelt hjemmetreningsprogram (Mandag, onsdag og fredag): Trening av ben og setemuskulatur: Sitt grader inntil en vegg så lenge du klarer.


God statisk trening. Knebøy uten vekter. Har lyst til og trene mage og bryst , men på enkle måter. Trener innebandy ganger i uka, så treningssenter er ikke et alternativ. Målet er flatere mage, og kanskje gå opp mot sixpack ettervært.


Vil også få et litt mer trent bryst. Trener også bicepsene mine, og har 2x3kg vekter som jeg bruk. En annen viktig faktor du bør ha i bakhodet når du du skal trene hjemme på egenhånd er å sette deg et oppnåelig mål, ifølge Jørgine. Da er det mye lettere å holde motivasjonen oppe og sett deg nye mål etterhvert som formen blir bedre, anbefaler hun.


Når merkes effekten av dette styrkeprogrammet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg