tirsdag 10. november 2020

Tørrhoste barn

Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Dette er selvstendige legetjenester som ikke leveres av Apotek 1. Ved en vanlig luftveisinfeksjon er tørrhoste det vanligste.


En tørrhoste er en hoste der det ikke kommer opp slim når man hoster, og hosten kan ofte kjennes som en kløe.

Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Langvarig hoste hos barn. Hoste er oftest ufarlig og skal vanligvis ikke behandles.


Hvis barnet hoster og hoster uten ukelange pauser innimellom, kan det være et tegn på astma. Hvis du ikke har noen infeksjonstegn for øvrig, bør du ikke vente for lenge med å oppsøke lege, anbefaler Øie. Selv om hoste er utbredt blant voksne, gjelder det i større grad barn , og da særlig barn i. Barn ekstra utsatt.


Ved slimhoste anbefales jevnlig drikke, fordi det virker slimløsende.

Slimløsende mikstur har liten effekt og anbefales generelt ikke til barn under år. Ved plagsom tørrhoste om natten anbefales jevnlig drikke. Hostedempende mikstur anbefales generelt ikke til barn under år. Ved astma finnes effektive medisiner på resept. Oftest vil dette være tørrhoste.


Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste , enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om natten. Tørrhoste er irriterende, men som regel helt ufarlig. Har du langvarig tørrhoste kan det skyldes alvorlig sykdom.


Når folk hoster i over uker blir de ofte redde og tenker på kreft. Men hva er egentlig de vanligste årsakene til kronisk hoste og hva kan man gjøre for å bli kvitt denne hosten? Det er vanlig å tenke at hoste er et tegn på sykdom. Det anbefales derfor å være tilbakeholden med bruk av hostepreparater til barn (4). Det er kun to reseptfrie preparater tilgjengelig på det norske markedet som kan brukes i behandlingen av tørrhoste hos barn.


Du hoster ikke opp slim, hosten er uproduktiv. Noskapin er et reseptfritt legemiddel mot tørrhoste.

Legemidlet demper hosten ved at hosterefleksen hemmes. Noen kaller det for irritasjonshoste også. Det er noe som både voksne og barn kan ha fra tid til annen uten at det er noe alvorlig. Antitussiver kan være nyttige ved plagsom tørrhoste uten tegn til obstruksjon. Særlig aktuelt ved forstyrret nattesøvn.


Han legger til at det er nødvendig å få i seg rikelig med væske, og at dette også gjelder for barn med tørrhoste , fordi barna, oftere enn voksne, pådrar seg tørrhoste. Hos de aller minste barna, opp til rundt 2-års alderen, ser vi ofte epidemier om høsten og vinteren med såkalt RS-virus. Dette gir en hissig og stygg hoste og pustebesvær som ofte fører til sykehusinnleggelser. RS-virus kan også gi luftveisinfeksjoner hos større barn og voksne, men da oftest med mye lettere symptomer. Langtidsbruk kan føre til kronisk nesetetthet, og til barn anbefales ikke mer enn dager sammenhengende bruk.


Hun sier at i forbindelse med virusinfeksjon er det normalt at barnet kan hoste i lengre tid etterpå selv om det ellers er friskt. Hoste i form av både slim- og tørrhoste kan gjøre at man ikke får sove når man skal det. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Hoste og forkjølelse er som regel ikke noe stort problem.


Men det kan oppstå tilfeller som gjør det nødvendig å oppsøke lege. Følgende informasjon har som mål å gi deg best mulig informasjon, men er ikke ment å erstatte legens råd når det er nødvendig, f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg